Perler i hånd

KKKK-akademi har i flere år levert et tilbud av forestillinger som turnerer og spiller på omsorgsinstitusjoner gjennom et samarbeid med Den kulturelle spaserstokken. Årets tilbud er helt spesielt!

Konsert: Perler i hånden
Nikolas Fehr, akkordeon og bandoneon
Ioana Maria Precup, klaver

IMG_0923

Nikolas Fehr og Ioana Maria Precup leverer et program med klassiske perler og kjente melodier på et fargerikt og klangfullt utvalg av instrumenter. Blant annet skal de byr på melodier kjent verden over av Massenet og Mozart, og i tillegg noen fantastiske perler av Franck og Piazzolla. Både Franck og Piazzolla tilbyr strålende muligheter for bandoneon og akkordeon, to forskjellige varianter av trekkspillet. Bandoneon er et mindre instrument og er kjent som hovedinstrumentet i Argentinsk tango, noe som også blir med på programmet. Akkordeon er derimot mye større og tilbyr en helt annen lyd og musikalske muligheter. Dessuten bruker duoen også piano, og gleder seg til et ettertenksom stund sammen med publikum og mye flott musikk.

Nikolas og Ioana er et ektepar som etablerer seg nå i Ålesund etter to år på Nordmøre. Ioana var fra 2011 til 2013 kantor på Tingvoll, mens Nikolas jobbet hos Kristiansund Kirke Kunst Kulturakademi. Nikolas er nå kantor i Ålesund kirke og spiller på Norges største kirkeorgel (Nidarosdomens Steinmeyerorgel er større, men er under restaurering frem til 2014). Ioana kommer fra Romania og har studert orgel, kirkemusikk og musikkvitenskap i Romania, Tyskland og Sverige. Nikolas kommer fra Canada og USA og har studert i disse to landene samt Sverige.

Nikolas og Ioana har spilt mye både som solister og som duo, i tillegg til i andre formasjoner. De har spilt i Tyskland, Italia, Romania, Østerrike, Ungarn, Belgia, Luxembourg, Spania, Sverige, Norge, USA og Canada.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s