Barn og unge

(Se lenger ned for info om skolekonserter)

I år har vi gleden av å tilby to barnehageproduksjoner! «Å ta rundt et tre» er i sin siste runde av barnehager i Kristiansund og sendes i tillegg til Sunndal og Surnadal, mens en helt ny produksjon tilbys resten av barnehagene i Kristiansund. Forestillingene kommer i perioden 9.-12. september til en barnehage nær deg!
Plakat Å ta rundt et tre

”Å ta rundt et tre” er historien om lille Ask som rotet seg bort i skogen og hvordan han kom tilbake til mamma og pappa. 

Medvirkende: Marit Laugen, fiolin, Hedda Hansen Berg, piano, og Ella Okstad, illustrator

Orgelluffen

Skolekonserter med RASMUS OG VERDENS BESTE BAND!

Rasmus og Verdens Beste Band har vunnet Spelemannsprisen i kategorien Beste Barneplate for begge av sine to CDer, ”Kyssing e hæssli” og ”Puppan te pappa”. De representerer blant landets aller beste utøvere innen musikk for barn og unge. Bandet spiller konserter i Festiviteten for alle elever i 5.-7. trinn i Kristiansund kommune (ca. 840 elever)! Forestillingene blir på fredag 20. september.

RVBB

 

Skolekonsert for Videregående: Different Trains av Steve Reich

Different Trains er et Grammy-vinnende stykke for strykekvartett og lydbånd skrevet av den amerikanske komponisten Steve Reich. Under 2.verdenskrigen tok Reich, f.1936, toget ofte på den 5.000 kilometer lange strekning mellom New York og Los Angeles for å besøke sine skilte foreldre. Reich er jøde og skjønte etter hvert at han også kunne vært på et holocaust-tog dersom han hadde vært bosatt i Europa mellom 1939-1945.

Different Trains

Different Trains var revolusjonerende for sin bruk av det uttalte ord som kildemateriale for musikalske melodier og motiver. Utsnitt fra opptak av intervjuer med jøder som overlevde dødsleirene under krigen presenteres sammen med toglyder og bombesirener, mens strykekvartetten spiller musikk som er tydelig inspirert av disse lydene. Samtidig vises tekster på lerret. Stykket er i tre deler, som presenterer USA før krigen, Europa under krigen og krigens etterspill. Verket varer litt i underkant av en halvtime.

Som en produksjon for videregående skole under fjorårets Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival ble Different Trains mottatt med stor begeistring på Atlanten videregående skole. Utøverne lover en sterk musikkopplevelse med et historisk og humanistisk budskap.

Different trains spiller på:
Tingvoll videregående skole, onsdag 18. september
Kristiansund videregående skole, fredag 20. september

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s